Developer..Fitna..2nd Phase


Hari ni kontek developer…
Nak tanya property still under master title or already individual?
mcm selalu2 aku buat bile dapat Letter Offer ngan instruction dari bank…
“Parcel No. ??!!”
“I don’t have it since I’m totally relying on the letter offer by the bank…it’s stated here that it is property No. 1 of Taman………”
“We don’t give verbal confirmation! Write to us, attention to sub-sale dept!”
“But Miss, the one we are doing now is Refinancing case (thinking that I was the one who mistakenly inform them)”
“Yea, I know…!! refinancing and sub-sale under the same dept.! I’m not stupid!!!”
tuuuuuuuuuuuttt… she just hung me up.

YaAllah, aku antara bengang dan tak percaya ade orang mcm ni kat dunia ni.. nampak sgt die tak suke kerje die…
Suke call RHB Bangi.. mesra sungguh! Tahniah!

Baru tonton “fitna”… hmm, entahlah… bagi aku orang yang tak paham Islam memang akan describe Islam melalui ketidakfahamannya itu. Bagi aku, dari menhentam puak-puak ni… lagi bagus hentam orang Islam yang perlekehkan Islam… nak-nak kat Mesia ni, ntahapeape!  Tak ketinggalan juga orang-orang yang cakap bahasa Al-Quran, tapi cara hidup ngalahkan orang tak beriman! (oops.. sape ye?)

Fasa kedua baru bemula… setelah fasa pertama disudahi dengan jayanya! Aja2!

One thought on “Developer..Fitna..2nd Phase

  1. Huh, teruknya moral manusia moden! Aku pun sangat2 anti dan sakit hati bila ada orang bercakap dengan kasar, lagi2 bila kita dah ckp elok2 dgn dia…
    Ko keje elok2 ye..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s