I’ve been tagged! (by nana)


7 fakta mengenai AKU:-

1. Rabun Warna
2. Warna mata coklat – seringkali orang salah anggap apabila aku mengenakan kanta lakap, mereka sangkakan aku tergila-gilakan warna mata lain – padahal itu warna sebenar!
3. Tidak suka langsung bubur kacang!
4. Sejak tahun ini aku tidak lagi membeli kasut saiz 10, tetapi 11 – aku masih membesar!
5. Ada lesen memandu kereta sejak 1999, namun tak pernah memandu sejak lulus ujian hinggalah sekarang! – lesen diperbaharui juga sebab lesen motor sekali.
6. Suka warna biru
7. Paling pendiam dengan orang/persekitaran baru – paling bising/merapu dengan kenalan lama.

7 perkara yang sangat menakutkan AKU:-

1. Lipas! (geli secara spesifik)
2. Disaman polis kerana kesalahan lalu lintas – 2 kali pernah dimaafkan. Langgar lampu merah dan memandu menyonsang arah trafik.
3. Kemalangan jalan raya – tak pernah, tapi nyaris-nyaris memang tak terkira.
4. Perkara-perkara tidak baik berlaku dikalangan ahli keluarga – Adik pernah diragut, tapi mujur tak cedera.
5. Terlambat temujanji – Ahhh.. buruklah reputasi!
6. Dikenakan dalam rancangan BANG BANG BOOOM! – malunya!
7. Gagal memenuhi tuntutan kerjaya – full time mahupun part time! – sanggup tak tidur siapkan kerja.

7 Lagu buat masa ini:-

1. Bunga Pelangi – Noryn Aziz, Niki & Reshmonu
2. I Need You – Chris Brown
3. Mahligai Permata – Siti Nurhaliza (nak siapkan koreografi zapin)
4. Sirih Pinang – Siti Nurhaliza (juga nak siapkan koreografi)
5. Get Another Boyfriend – BSB (terkenang kisah lama zaman belajar – juga buat berjoget macam haram)
6. Por Amarte Asi – Cristian Castro
7. Ketulusan Hati – Anuar Zain (suka susunan muziknya)

7 Perkataan AKU sering ungkapkan:-

1. Ya Allah – terutama apabila kelam-kabut; marahkan diri sendiri
2. P****t – terutama bila terkejut kena geletek
3. Pun*ek Ayam – terutama bila marahkan klien (selepas meletakkan gagang telefon), atau memarahi teman serumah yang malas basuh pinggan, refill air dalam peti ais dan sampah penuh tak berbuang (bila mereka tiada berhampiran sahaja)
4. Hello – jawab telefon laa..
5. Whatever – bila malas nak layan argument yang kurang penting dan merepek
6. Bodoh! – bila mendengar Buletin Utama – berita/ayat yang terang-terang menipu pendengar
7. Boleh, boleh….. boleh bleh BLAH!

7 Perkara yang paling dihargai:-

1. Kesihatan tubuh badan
2. Kesempurnaan anggota empat kerat – susahnya kalau nak bekerja andai salah satu Allah tarik nikmat!
3. Waktu nak tidur malam
4. Kelapangan masa untuk membuat perkara-perkara yang aku sukai
5. Gambar/ Video/ Pencapaian – buat tatapan anak cucu
6. Motor sendiri – senang dan murah nak bergerak ke mana-mana
7. Internet – Ya Allah, terima kasih atas nikmat komunikasi ini! Aku kalau takde bende ni memang mati kutu!

7 “Pertama Kali”:-

1. Pertama kali menerima bayaran untuk usaha sendiri – ketika di Tingkatan 4, membaca Terjemahan Al-Quran sewaktu Perasmian Mesyurarat Guru-Guru Pendidikan Islam Peringkat Kebangsaan di sekolah aku (tuan rumah) – menerima bayaran RM30.00
2. Pertama kali dan terakhir kali menerima tawaran atas bakat (tanpa saringan) untuk menyertai pasukan Debat sekolah – selepas satu perhimpunan yang mana aku membacakan terjemahan Al-Quran pagi itu (juga beberapa perhimpunan sebelumnya) sebab suara sedaplah hahaha
3. Pertama kali ke luar negara – Seoul pada 2005 – seorang diri selama 3 minggu melawat rakan sekolah yang menuntut di sana.
4. Pertama kali audition untuk pasukan nasyid ketika tingkatan 4 – Lagu Keluarga Bahagia (Saujana) – diterima! (Audition seterusnya tak pernah diterima!)
5. Pertama kali mencapai berat 95 kilogram! – ketika semester akhir repeat 1 matapelajaran
6. Pertama kali (dan terakhir) mendapat A untuk core subject – Jurisprudence (1) Tahun Akhir pengajian
7. Pertama kali menonton persidangan Dewan Negara ketika di Tingkatan 5, dan menjengah ke Dewan Rakyat (tidak bersidang) dan duduk-duduk di kerusi Ahli Parlimen terpilih samil membelek-belek barang-barang di atas meja – termasuklah tempat PM!

7 rakan untuk di TAG:-

Nanti lah…

5 thoughts on “I’ve been tagged! (by nana)

  1. lame dah.. 29 mac yang lalu… heheheh best kan word press? blogspot history laaa
    aku igt nak pakai joomla.. tp poneng eden!
    wordpress user-frenly sket (wlaupun masih taktau bnyk bende kat sini!)

  2. eh2, cik man.. pi mana? dgr ade kat m’sia la ni… moh la KL, lepak umah kitorang, buke2 pose.. trawih2.. sahur2, fiddeen nak blanje.. die kan highest paid loyer in the house…heheheh

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s