Blacklisting lagi?


Ni cerita makan2 sebelum menyaksaikan kejadian mangsa kemalangan menggelupur tempoh hari…
Ntah kenapa aku memilih untuk bercerpen hal-hal koyak terlebih dahulu haha

Makan di Deen’s Seafood dengan hosmet, the only restaurant yang ada kat situ
dan selalunya mereka-mereka yang membasuh kereta bersebelahan
restoran ini (bukan la sebelah betul2, so xde la sabun basuh tu masuk makanan ke ape ke)
akan makan kat restoran tu sementara tunggu kereta siap; termasuklah kete hosmet aku nihh..
Kalu uia student senang sikit nak bagi tau, sebelum jambatan kecik menghala ke “kubur”
on your right side. (“kubur” refer to medan selera kat area batu 8 (ke 12?) gombak ni yang
terletak sebelah kiri jalan sekiranya anda memandu dari arah pekan Gombak menghala
ke Pahang ikut jalan lama, kubur terletak bertentangan medan selera ini on the right side of the road..)
So, jadilah budak2 uia ni gile ke ape, bile berborak sesama mereka “Makan kat mane weh? Makan kat kubur jom!” Dah takde kerje lain ke, makan kat kubur???!! (kalau orang yang tak tahu terdengar la..)

Nak di jadikan cerita, aku order Mi Ladna yang aku pernah black list restoran yang
menyediakan santapan ini kepada ku dulu2…

Nak dijadikan cerita jugak, huh… same je??? Mi sikit, perencah (or sampah, shud i say?) yang lebih.. PhotobucketMi nyer Secotet lagi??!!

PhotobucketTengok dekat2

PhotobucketHa, ni la lambang restoran yang “hebat” tu..


Aku takkan boikot restoran ni, sebab fizikal nya tidaklah kotor… Harga pun standard la…  Sebab aku rase macam sebenarnya aku patut boikot mi Ladna la… ke macam mana? Tapi kat kampung aku series banyak je mi die! Kuah pun pekat likat padat beraroma .. heehh meleleh dah ayaq liuq ni..

Nanti aku nak promote tempat2 makan kat opis aku plak… tempat makan golongan pertengahan je..


10 thoughts on “Blacklisting lagi?

  1. salam joe. asyik order mi ladna je. try la yg lain plak. tgk kuantitinya byk mana plak. erm, kampung mmg lain la skit kan. mmg byk la. contohnya mcm bandar temerloh yg tak berapa nak besar sgt tu. nak makan2 mmg best la kat situ. seingat sy la kan, 1st time sy kenal mi ladna wkt di kisas la. hehe. order thru fon call ramai2, dia antar. dr gelas besar. klu mlm2 nasik lemak wak kanang la kan. hehe.

  2. Pengajian Kitab Bersama al-‘Allamah al-Habib Salim bin ‘Abdullah bin ‘Umar asy-Syatiri.

    Tarikh: 17 Dhulqaedah 1429/15 November 2008 (Sabtu)
    Masa: Selepas sholat Maghrib
    Lokasi: Masjid Baitul Aman,102, Jalan Damai, Off Jalan Ampang, Kuala Lumpur
    Kitab: an-Nasooih ad-Diiniyah wal Washooyaa al-Imaniyah (Nasihat Agama dan Wasiat Iman)
    Pengajar: InsyaAllah khusus untuk pengajian malam tersebut al-‘Allamah Habib Salim bin ‘Abdullah bin Umar asy-Syatiri akan mengajar.

    Tarikh: 18 Dhulqaedah 1429/16 November 2008 (Ahad)
    Masa: Selepas sholat Maghrib
    Lokasi: Masjid Baitul Aman,102, Jalan Damai, Off Jalan Ampang, Kuala Lumpur
    Kitab: ad-Da’wah at-Tammah wa Tazkiratul ‘Aammah (Dakwah Yang Sempurna dan Peringatan Yang Utama)
    Pengajar: InsyaAllah, khusus untuk pengajian malam tersebut al-‘Allamah al-Habib Salim bin Abdullah bin Umar asy-Syatiri akan mengajar.

    link ://pondokhabib.wordpress.com

  3. Salam JOE RAZZ,

    Udah lama nggak dgr perkhabaran kamu? Kok kamu sihat? Ermm, kamu masih lagi setia tinggal di Gombak yach? Baru gwe tahu yang kamu ini minat bangat sama mi ladna…! Mau makan mi udang spesel? Gwe belanja kamu makan mi udang yg paling spesel di Penang ni..mau nggak? Ok, daaa:-)

  4. dah dua kali kes mi ladna ni, bro…saya rasa bro patut blacklist mi ladna la, bukan kedai…ahaks…btw, kenapa ‘joe’? joe? wakakaaa…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s