2008’s things and Azam 2009?


It’s raining heavily outside, the clock just ticked 11.30p.m. and everybody in the house has gone to sleep since asteruk will experience it’s usual total uselessness when it’s kuali satelit is poured by heavy rain.

Just want to share a bit of things i thought the most significant during last year:-
1- Dimasyhurkan sebagai Peguambela & Peguamcara pada Mei. Bende yang aku paling tak hingin mase sekolah, last2 aku jadi jugak. Kelakar dan terharu sebab perjalanan 9 bulan chambering plus 5 months extension sbb Bar Exam repeat 2 kali agak memenatkan!

2- Start berkerjaya dengan pendapatan tetap pada Jun. Alhamdulillah! Walaupun terlambat berbanding rakan satu batch lain (jauh terlalu lambaaat), but still aku hargai. Biarpun nampak mcm tempat sekarang ni macam hanjing, takpe la… aku sabar2kan dulu… InsyaAllah, my fortune nut will cracked sooner or later.

3-Ntah.. tu je kot! Hahaha Yang lain cam sama je… Masih gemuk, masih tak all out dalam apa yang aku buat, kurang fokus, yang lebihnyer tu la… lemak, lemak, lemak! Bosan!

Cume malam tahun baru tadi, aku berjaya YM dengan seseorang dari masa hadapan!  Sebab die di Australia, aku plak kat sini (encik nama  la.. heheh). Die dah berada di tahun 2009, namun aku masih lagi di tahun 2008… menarik tak? Jangan jeles k…

Dan malam tadi aku berYM paling lama dalam sejarah hidup aku!!! 2 tahun tu!! Tak ke lama?? Kalah David Blaine tau! Sejak pas Isya’ 2008, sampai menjelang qiyamullail (yang aku tak buat pun) pada 2009… Fakta menarik yang rugi kalau tak dititipkan!!

Azam 2009?

Ha, ini azam paling kurang penting pada pandangan korang, tapi agak penting bagi aku!
Aku nak panjangkan rambut ke paras bahuuu!!! Hahahaha Yep, itulah azam aku yang paling realistik dan materealistik! Lantak la org kate tak sesuai ke, ape ke.. Dah capai target ni baru aku pikir nak rebonding ke, even nak potong pendek balik sebb rimas.. hahaha, tungguuu!

Satu lagi, i want to make sure i develop at least one skill sepanjang tahun ni… Tapi tak decide lagi la; sebab byk sgt pilihan dalam kepala, antaranya kalu korang bisa decidekan untuk aku:-
a) photography
b) videography
c) foreign language (japanese / korean)
d) swimming
e) hiphop/freestyle dance (haa? gile ke ape?)
f) main musical instrument (piano ke, violin ke, or gambus?)
Tolong decide kaaannnn!!! At least sebelum February aku wajib start! Semua diatas pakai duit and some of them bleh gak generate income, so aku akan pilih satu je.. karang kalu byk2 aku yang bankrap, skill dah power pun tapi duit pokai wat pe ye tak?

And of coz la, nak improve my fitness! Asyik lembik tak bermaya naik jejantas pun cam dah joging 10 km, ape kes?

Yang lain2 tu let me just keep it to myself. So, yang tiga diatas, kalu korang rase aku dah menyimpang dari azam aku, sound2 la ok! Kalu mcm aku tibe2 menghala ke kedai gunting rambut, halang aku cepat2! Kalu aku tibe2 nak makan macam nak gile, tepuk blkg aku bagi tersedak keluar muntah semua hahahah!

Semoga 2009 aku lebih byk create history!

Aja2 to myself!

4 thoughts on “2008’s things and Azam 2009?

  1. hehe
    1) simpan rambut panjang? huh? azam yang materialistik?..apa2 lah joe..yg pasti nak tiru pelakon jepun lah tue..janji kemas ok.

    2) i vote for photography n videography..heheh
    hurm..mana art2 kerawang ko? tak masuk sekali ek?

    3) hiphop?
    perluker? sangat tak sesuai ngan ko

    4) gik jek FF balik..hehe

  2. fidin: nape pelakon jepun plak? Faizal Tohir lerr.. u don’t really have the real idea of what i’m capable of ehehehehe

    nama: hebat la tuh!

  3. Selamat berambut panjang! Aku selalu sokong apa yang kamu buat, semoga baik untuk dirimu. Tapi menurut aku, rambut panjang, photography & swimming are all cool!!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s