Boikot Memboikot


Seorang teman ketika keluar bersama hujung minggu lepas mensyaratkan agar restoran sejuk (sebab petang itu sangatlah panas) yang akan kami kunjungi hari itu haruslah selain KFC mahupun McDonald…
Aku agak terkejut dengan pendiriannya mungkin kerana selama ini aku “underestimate”
keperihatinannya mengenai isu-isu semasa… atau mungkin kebiadaban Yahudi kali ini tak dapat membendung perasaan benci nan meluap-luap dalam diri!
Memang! Memang aku makin meluat dengan Yahudi!
Bertambah-tambah meluat dengan apa saja yang ada kaitan dengan Yahudi.
Benci! Benci! Benci!

Terlanjur bercakap mengenai produk-produk Yahudi,
terbaca juga mengenai produk hiburan Yahudi
macam siri Heroes, 24, American Idol… di Blog Tehrani Faisal
Hahaha.. Bagi aku selagi aku tak keluar duit, ok kot..
so kalu dapat downloded version nan percuma, aku layan je..
Tengah kumpul TV siries buat tontonan cuti Raya Cina
Aku tak balik.. keje site opis hari Ahad!!!!!!!!!!

Masa kecoh2 isu salafi-wahabi zaman2 belajar uia dulu..
pernah ustaz yang kini penasihat syariah Bursa Malaysia
membuat kenyataan;
“Tak payahlah kita nak terlalu sibuk-sibukkan diri dengan itu bidaah ini tak bidaah..
sesungguhnya Arab As-Saudi tu la pengamal BIDAAH TERBESAR sekarang
sebab bersekongkol dengan Amerika Syarikat, lebih baiklah ulama’  Salafi
dakwah pemimpin-pemimpin diorang..”
Itu cerita 5 tahun dulu…
2 minggu lepas masa awal-awal serangan Yahudi di Gaza..
sempat aku terlihat pertemuan wakil Palestin dengan wakil Arab Saudi..
sekonyong-konyong pembaca berita mewakilkan rasa simpati wakil Arab Saudi
dengan menyebut, “Arab Saudi akan membekalkan lebih banyak ubat-ubatan kepada
mangsa..”
Tak sempat pembaca berita menghabiskan ayat terus sahaja lidahku
ringan mencarut-carut seluruh Arab Saudi dengan alat sulit binatang itu binatang ini!

Kalau Malaysia tiada Kedutaaan Israel untuk dihalau..
aku mengangkat tangan mencadangkan
HALAU SAHAJA KEDUTAAN ARAB SAUDI DAN MESIR
DARI MALAYSIA

hentikan menghantar pelajar-pelajar kita disana!
Kalau menghentikan ibadah haji selama setahun tak mengkafirkan
dan bisa membuka mata puak Arab nan bodoh ini, boikot haji tahun ini!
Kita tangguh haji ke tahun hadapan!

Semuak-muak aku dengan Yahudi,
aku lagi muak dengan penjaga dua Tanah Haram ini!
Gelaran tak setanding tindakan!

4 thoughts on “Boikot Memboikot

  1. Terserlah kemeluatannya tu. Saya dah mula boikot semua ni sejak 2006. Saya pun fikir macam tu. Sebenci-benci pada Zionist, saya lagi terkilan besar dengan dasar negara-negara Islam berpengaruh dan kaya raya ni yang tak tegas dan bersungguh memperjuangkan nasib tanah Palestin. Cuma yang pasal boikot haji tu, erk, kena fikir dua kali kot.

  2. sy kurang faham.
    ape yg menyebabkan saudara sgt meluat dengan arab saudi sedangkan mereka ade usaha nk bekalkan ubat-ubatan kepada mangsa di Palestin?
    harap dapat memahamkan sy.

  3. sarah: hmm.. tu la, sbb tu ckp kalu tak mengkafirkan.. kalu mcm pelik je,
    tak yah la boikot Haji.. sbb cam boikot Allah plak.. mungkin boikot produk Arab Saudi… like roti Arab hahaha, hmm, kalu panggil balik student2 kite kat Arab or Mesir pun bagus jugak…! Lagipun bukan sedikit graduan Timur Tengah jadi tenaga akademik kat Malaysia.

    niyang: Hmmm bab remeh2 pasal Arab as a person tu mmg byk la aku meluat… dok uia mmg kenal sgt la ngan pak-pak Arab, yang baik tu mmg baik la.. msalahnyer yang merapu
    n mcm bagus tu yang majoriti..

    As for Arab Saudi and Mesir as a government, geographically diorang lebih dekat dengan Palestin, setakat nak bekal ubat tu macam sindir je! Alang2 bagi ubat, bagi la keranda sekali tak bleh?

    Yang Mesir pun siap sekat bekalan/ keluar masuk rakyat Palestin kat negara diorang, tak kurang ajar ke tu? Macam jiran kita rumah terbakar, ada satu jalan je nak lari iaitu dengan melompat ikut pagar rumah kita. Kalu kite halang diorang lompat, tak ke kita membunuh
    jugak? Kita rela diorang mati terbakar daripada masuk kawasan rumah kita!

    Tapi aku paling kecewa dengan Arab Saudi la! Diorang tu bukan la negara lemah kecik cam kita… Duit banyak, fizikal bagus, ketenteraan hebat!
    Kalu diorang halakan peluru berpandu ke Israel gertak diorang mesti takut punyer Israel tuh!
    Halakan sahaja, bukan hentam betul2 pun!
    Bukannya costly pun kalau diorang letak tentera diorang kat Palestin! Kalau bende macam tu diorang tak boleh fikir, samaada diorang mmg tak pernah peduli pasal Palestin atau diorang memang bangsa yang bodoh!

    Bukan tak pernah poster2 demontrasi seluruh dunia kutuk Liga Arab..!
    Kalu u nak tau, negara-negara Arab ada terma resolusi tersendiri yang tak pernah negara2 lain pakai..
    Selalu kalu kita mcm “tak mencapai kata sepakat”, “rundingan gagal” etc.
    Tapi Arabs special sket, diorang boleh beresolusi:-
    “Bersepakat untuk tidak bersepakat”!
    “Bersetuju untuk tidak bersetuju”!

    Bagus kan?

    J: really? another “door” in you is about to open.. congrat!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s