Assalamualaikum my new love…


Aku apdet buat pertama kalinya melalui my sayang yang terbaru… Sayang yang dulu dah rosak… spec motherboard terlalu remote dgn teknologi sekarang,  untuk invest for repairing pun tak berbaloi lagi… sejak second year dalam tahun 2002 lebih kurang… my previous sayang dah banyak berbakti; assignment (buat sendiri plus copy paste), design2, edit video, simpan lagu2, gambar2, mmm banyak jase beliau… sejak pindah masuk umah sewa, my sayang dok bawah tangga. Aku tumpang sayang orang lain, sebab mase tu sayang dah start rosak2… asyik kene restart 40 kali baru bleh. Duit banyak sket, gi la beli ape yang patut, replace2 itu ini… turn out bukan RAM atau power supply yang rosak, tp motherboard itself… sedih, sayang terbiar beberapa lama atas meja L-shape cap carrefour ku.

Setelah beberapa attempt, aku gagal dapatkan sayang baru… asal simpan banyak sikit, ujung bulan trus abis… tak tersimpan duit ku! Last2, nak dipendekkan cerita hosmet main kutu start bulan ni, and I am the first bapak kutu! Pe lagi, pejamkan mata dari berseronok ke Melaka sebab sayang baru jaaauuuh lebih penting, terus angkut dari Loyat Ahad lepas. Dapat spec game yang bley tahan bapak laju dengan harga cukup2 duit kutu, alhamdulillah!

Memang mind setting tak nak beli flat panel monitor, ya Allah betapa hebatnya dugaan sebab byknyer offer menarik!!! Aku tahan2 kan aje walau beberapa kali hampir gagal! Alhamdulillah berkat menahan nafsu membeli monitor baru, aku berjaya save ntuk beli printer cum scanner com copier!
Monitor sekarang elok je lagi, aku kan bakal jutawan, harus BUY ON NEED, NOT BUY ON WISH!

So sayang baru aku akan bersama-sama ku beriringan mencipta sejarah sepanjang 2009 ini.. moga sejarah kegemilangan bersama sayang terdahulu bukan sahaj berulang, malah bertambah baik sejauh-jauhnyer!!

kan sayang kannn? Mmmuaaahh!!

Aku: Sayang, semoga kita berdua di masyhurkan sebagai most outstanding couple in wealth achievement for 2009! Aja2..

Sayang aku: ……….

One thought on “Assalamualaikum my new love…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s