PC sekarang dah murah…


Sekarang RM1,000 pun dah bleh dapat full set brand new desktop, flat panel monitor lagi, of coz la student package! Aku ingat lagi first sayang aku full set berharga RM2,100! Kopak duit JPA aku! (JPA ye, bukan PTPTN heheheh, tp duit poket RM1,500 tak bayar lagi!)

Bagi sesiapa yang tak sempat apdet pasal latest PC hardware cam aku, ikut cadangan abang aku camner nak beli PC kat loyat:-

1. Gi link ni klik Ni site kedai PC kat wangsa maju, die dah list out PC price ikut specification yang kite mahukan, cam spec bisnes, game, graphic and dipecahkan kepada 2 processor utama iaitu AMD dan Intel. Tapi kedai wangsa ni memang mahal la… Bagus jugak die provide package list tuh.

2. Bawak spec yang kite berkenan tu ke loyat. Jangan la print bulat2, nampak sangat kite tengah wat comparison! Salin je dalam kertas/buku cam aku…

3. Tanyer la best price ikut bajet kite. “Bos kalu spec ni u bleh bagi berapa? Yang spec ni plak? Yang ni? Yang ni?” Jangan la ko tanyer sampai semua spec dari student package sampai ke graphic deluxe pulakk hahaha… Amik ikut keperluan la, kalu nak taip word je, jangan la pi amik spec graphic kaw2!  Membazir je!

4. Opp, jangan lupe, gi loyat beli PC jangan naik moto @ public transport dan jangan pergi berseorangan! Banyak la barang nak angkat! Aku nyaris naik moto ari tu, gile ke ape? Thanks to Pidin pinjamkan kereta. Thanks juga kepada Tengku Ja ngan Echah yang turut membantu angkat barang hehehe

Aku dapat PC (cpu sahaja) dengan harga yang tersangatlah berpatutan dengan spec game Intel. Huh, bile aku cakap PC aku spec game, tekalah sape yang beria-ria nak PAU pc aku nak lepaskan gian main game?

Blue’s Clue: PengePAU lah!

3 thoughts on “PC sekarang dah murah…

  1. An intriguing discussion is definitely worth comment.
    I do believe that you need to publish more on this subject, it
    may not be a taboo subject but usually people don’t speak about such subjects. To the next! Kind regards!!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s