Unfortunate events (3)


Berlaku sehari sebelum Hari Raya Cina… Aku ditugaskan ke Developer’s site opis kat hujung alam,
yang sebenarnya bukan giliran aku tetapi loyer laiinnn!! Semua orang mcm tertipu,
dan apabila semua sudah tahu perkara sebenar, semua orang buat-buat tak tahu..
Aku yang bujang la kene berkorban untuk mereka-mereka yang nak balik
jumpa mak ayah mertua merata Malaysia.. huuuuu…

Memang awalnya tak plan nak balik kampung, tapi mcm gatal jugak kaki
nak merempit, sebab last minit decide, so tiket bas kompem takde.
Motor dah repair sikit, yang pada akhirnya ntah ape2 yang direpairnyer
aku pun tatau.. melayang RM80!

Ah, belasah je la..
This was my first time riding a motorbike to hometown…
sepatutnya pengalaman paling best…
jadi pengalaman paling ngeri..
Mujur.. terlalu mujur aku balik tidak berseorangan, tetapi dengan adik aku yang
memang dah puluh kali merempit dari KL ke Tapah…

Nak dijadikan cerita, masalah motor akhirnya
bernoktah dengan motor dah tak bleh press lagi
Clucth die dah tak lekat dah dengan enjin,
kalu berenti tak idup enjin, gear 1 ke 2 ke 3 ke 4 ke… bleh je tolak ke depan…
Nak start enjin pun dah tak boleh

Last2.. adik aku tolak motor aku dengan kaki die DARI R&R RAWANG DEPAN SIKIT…
SAMPAI KAMPUNG MAK TEH TAPAH ROAD!
3 JAM!
Ya Allah kesian aku, kesiannnnn lagi adik aku…

8Berenti rehat di R&R Tapah sambil adik aku mengepam “aircond”…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s