Harta…


Harta

Harta datang dalam pelbagai bentuk
Paling utama wang ringgit
emas berlian…

Ada harta yang bertambah nilai… Hartanah contohnya
Namun harus ingat tips ini yang disebut 3 kali
“Location… location… location!”
Supaya tak terbeli rumah sebelah loji kumbahan,
tepi lereng bukit nan runtuh,
mahupun di kejiranan segah nama Bukit Beruntung
hartanah tiadalah berharga lagi…

Harta juga susut nilainya…
Macam kereta van mahupun MPV
Harta begini liabiliti
Duit makin lama makin habis semata-mata memilikinya
Dulu anak adalah harta
Sekarang anak pun dah jadi liability
“Tanggungan” katanya

….

Aku baru menambah harta semalam…
Dah lama nak memilikinya61

Chef knife! Hahaha lepas ni boleh memotong-motong dengan bongkaknyer!!!
Beli kat giant…

Pas beli harta semalam, gi servis harta percuma Allah beri kat Sri Gombak..
Harta perut perlu diservis dengan diSUMBAT makanannnn!!! Nyam3
4152

Sorang 14 henggeeettt (makan bertiga) … adooii!

Harta2 lain…71Penapis sayuq IKEA

82iKEA pots… a set of three

9Prata pan (?) Giant…

Blan 4 insyaAllah nak masuk umah baru…
Sek bek “harta” agak byk…
hehehe

3 thoughts on “Harta…

  1. Jangan jadi hamba kepada harta sudah lah hehehe
    sebab ikan 3rasa tuh, hampir2 isi perut aku terburai atas motor, berpeluh2 sampai rumah.

  2. cantik alatan2 memasak nih..
    tapi saya blm ada rumah sendiri utk beli semua2 nih..mkn luar aja..
    ya,harta paling bermakna..saya sedang menanti harta paling bermakna dlm kehidupan berumahtangga..’anak..’ doakan..
    saya adalah silent reader blog awak n e.hakimi shaari yg lawak itu..

  3. syed : aku n pidin ok jer.. makan x bace bismilah nihh

    kawan asni: bagusnya… tp takkan xpernah masak untuk hubby ? hmmm

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s