Kakak No. 1 Malaysia!


Aku meminatinya sejak dulu lagi
Meminatinya dari jauh
Dia terkenal baik
Sopan
Bercakap bahasa orang biasa
Orang-orang kampung

Kerana dia baik, dia diuji bermacam-macam dugaan
Finah
Fitnah
dan finah lagi
Fitnah itu sarapan pagi
Makan tengahari, minum petang, makan malam
Sehinggalah makan lewat malam
Hidup kenyang dengan fitnah

Kakak tergesa-gesa malam tadi
Ke sana, ke mari
Mata sering mencuri pandang seorang kakak yang manis
lalu lalang sibuk bekerja
Ada sinar segan di hujung mata
Segan dipandang-pandang
Namun kakak tetap fokus
Kakak yang seorang ini tetap kakak yang dahulu
Masih seratus-peratus dalam what she do best!

Kakak berhak meninggi diri
Kakak berhak tidak mempedulikan permintaan kami
Kami tahu kakak di tahap mana sekarang
Apatah lagi kakak telah lama dimiliki orang lain
Kami faham keadaan kakak
Kami tak kisah…
Apabila kakak menolak permintaan salah seorang daripada kami
secara baik
“Akak nak pergi toilet kejap ye…”

Namun
Kakak datang semula
Menunaikan permintaan
Menepati janji
Aaaahhhh…. Baiknya kakak!

Kakak
You’re simply the best kakak ever!
Kakak No. 1 Malaysia!
Terima kasih kakak!

14Kakak tetap all out walaupun rehersal… bagusnya!

27022009

Aku lupa pasal berenti kerja…. terus terlupa! Hahaha

6 thoughts on “Kakak No. 1 Malaysia!

  1. nixam: kitorang bahasakan die kakak, mcm terlupe die ade title dato’ hajah whatever malam tuh.. kakak cam lebih dekat dihati la chewaahh

    j: too exited hati cam nak melompat tak terkata lidah kelu hahahaha

  2. salam tuan penulis,

    -selalu saya lawati laman anda dalam diam
    -membacanya juga dalam diam
    -tapi hari ini saya bersuara, kerana cemburu anda telah bertemu ‘kakak’ yang saya puja2
    -satu pertanyaan? adakah kakak itu sebaik yang saya sangka?

    terima kasih

  3. hartini: betul, jalan pun masih segan2, segan dipandang, murah senyuman… muke manis je…. huiiyyyyy

    ikram: tu laa.. igtkan mimpi je jumpe… tibe2 terjumpa, amik kau terketar lutut!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s