EARTH HOUR 2009 – Pengalamanku!


Iklan kempen EARTH HOUR 2009 dah bermula berbulan lalu.
Iklan paling best bagi aku iklan Sarimah dengan Zainal Abidin, sebab suara penyek Sarimah mase sambung lagu Hijau
nyanyian Zainal Abidin dengan pitcing sumbang kedengaran kelakar.

Zainal Abidin : “Kulihat…”
Sarimah : “HITAAAaaaaAAAAAAAaaaaaAAAAAaAAAAAAaaaaaaaaaaaaaAAAAAaaaaaaaMMMMMM!”

37

Untuk banyak lagi iklan-iklan EARTH HOUR MALAYSIA klik sini!

Detik 8.30 malam 28hb Mac 2009 tiba jua!
Hahaha, mule-mule aku ingatkan takde siapa nak ambil pusing pasal bende ni kat rumah aku.
Tapi ternyata aku silap! Budak-budak umah yang lain dah tutup lampu tepat 8.30 malam, siap Safwan sanggup seterika baju dalam gelap sambil mengadap TV!?
Aku pulak masih terkial-kial di dapur dengan lampu masih terpasang menyiapkan makan malam aku!
Pukul 8.40 malam baru aku padamkan lampu dapur! Sorry Bumi, terlambat 10 minit!
Pukul 8.39 malam adik aku kat kampung SMS suruh tutup lampu, means orang Tapah Road pun memberi sokongan padu kepada kempen ini! Yes!
Pukul 9.06 malam Echah SMS bagitau die dan beberapa orang ade training program, dan semua orang sibuk mencatat menjadikan ia mustahil untuk mereka menyertai kempen ini. Sorry, Echah for you were not part of the biggest history ever recorded in 2009! Hahahaha

8Sepuluh minit dah berlalu Earth Hour 2009, aku masih sempat tuang sos atas spegetti, sebelum snap gambar
then baru tutup! Ahahaha

7Makan dalam gelap! (Makruh kan?)

1Kelihatan sosok wan sanusi and pidin atas toto tgk tv dalam gelap,
gambar night mode.

61sosok Wan sanusi and pidin dari angle berbeda

218TV gave full support, no tv program for one hour!

51Mengelat jap bukak lampu tgh nak pegi toilet

4Layan AF7 jugak?

Itulah serba sedikit usaha kitorang untuk mengurangkan pemanasan global, biarpun tak pasti keberkesanannyer, yang penting kitorang dah buktikan kitorang rakyat Malaysia yang sporting! Yeay!!

Can’t wait for EARTH HOUR 2010!

One thought on “EARTH HOUR 2009 – Pengalamanku!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s