Ada apa dengan manis?


Aku dah berjaya
setidak-tidaknya untuk sekurang-kurangnya berfikir dua kali sebelum menjamah kemanisan hidup
apatah lagi selepas melihat gambar-gambar begini

kaki-kencing-manis~eeeeeeee, na’uzubillah aku kene
kencing manis kronik!!!~

That’s why la aku keberatan skit menjamah kemanisan hidup yang staff2 aku berpenat lelah buatkan dari umah bawa ke opis, tp sebab menjaga hati kujamahi jua barang sebijik dua… syarat! So, jgn la marah2 ye staff sekalian, aku ni dah la memang keturunan kencing manis… lagi la kene jaga di usia menjelang 30an ini…huuu Air berkarbonat pun dah jarang-jarang nak minum skang… byknya gula die!!!

24cupcake dan kek marble yang mengujakan; hidangan hari ini!

2322chak! donut pemberian agen unit trust aku mase appointment td,
aku pass kat org lain sbb tak sanggup melihat warna-warna
kemanisan hidup yang “menakutkan”!!!!

Mungkin kerajaan perlu meletakkan gambar kaki-kaki macam kat atas di label2 produk-produk bergula tinggi, mcm yang dilakukan ke atas kotak-kotak rokok di seluruh negara

5 thoughts on “Ada apa dengan manis?

  1. j: mmg perasan pun hahahaha dh setiap ari dikelilingi makanan2 free… jenuh rasa

    menikmati makanan bagiku ritual yang perlu dihormati dan dihayati… sbb tu aku makan lamaaaaaaa.. terlalu lama!

  2. alang

    yg penting sekali adalah kesederhanaan + keseimbangan.
    sederhana dalam pilihan + lepas tu imbangan dalam intipati dan lepas tu jugak timbang = berat badan..hehe..

    jgn langsung fobia gan gula.. leh tombang taww

    ye r.. sik makanan jek dlm blog alang skarang nih..

    ok ok.. agreed.. byk yg rajin kat ofis tu, bukan salah alang ek..

  3. oney: ye la kalu dh buah tu mmg semulajadi manis takkan la aku xnak makan… gule kilang yang ditambah terlebih2 dlm makanan je aku elakkan

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s