My Latest Blood Count


Setelah di push oleh ayah sepanjang minggu lepas untuk check darah,
akhirnya aku menggagahkan diri jua ke HKL untuk menyedapkan hati ayah dan juga diri sendiri.
Sakit sendi tak hilang lagi sepenuhnya, tapi mungkin sbb menuruti petua orang-orang lama makan sup ketam
sepanjang minggu lepas, alhamdulillah memang berkurang sikit la berbanding waktu kritikal dulu; aku jalan macam orang tua! Jalan lambat terhincut-hincut sebab tumit lutut pinggang terlalu sakit! Aku tak peduli orang di hospital memandang pelik, ye la muka hensem muda remaja tapi jalan macam nenek tua! Aku pun pelik… (ketam tinggal seekor aje lagi dalam peti ais)

Tunggu punya tunggu punya tunggu..
Bayangkan aku ke HKL dari opis jam 9.30 pagi, abis urusan sampai dapat report semua pukul 3.30 petang…
Ya Allah, itulah antara sebab aku keberatan ke hospital selama ini walaupun ayah kat kampung suruh pergi berkali-kali.
Bos sampai sms-sms tak sudah-sudah, tak senang aku dibuatnya.

Inilah reportnya…

bloodcount1kecik copy
Doktor hanya memberitahu darah aku normal, tiada apa yang aku perlu risaukan. Aku pun faham, sebab kalau aku tanya satu-satu, aku masih tidak akan faham juga dan bukan aku sorang sahaja menunggu rawatan, berpuluh-puluh lagi masih beratur di luar. So, sape yang rajin terangkan kat aku laporan di atas, aku belanja makan!! Yeaay!!

3 thoughts on “My Latest Blood Count

  1. walau blood plated dah back to normal..
    dan Alang still rasa sakit sendi tu..
    hadap la lagi 1-6 month dan ada jua sampai > 12 month.
    sabar selagi buleh sabar.
    kalo oney yg pompuan ni boleh hadap, Alang yang power ranger ni takkan terkucil kot. hehe.. go go go Alang!!!

  2. O ye..
    at the end.. ada yang kebah elok molek..
    tp ada yang ending dia sangkut pi adik beradik arthritis.
    owh.. aku takutkan Alang saje.. 😉

  3. oney:amboi-amboi cik oney, berbau “kecaman” dan “ugutan” sahaja statement mu tersebut. Ooo… u mesti igt i budak sekolah rendah nak pujuk pegi sekolah bagi mi maggi ye? hehehehe Btw, sakit yang tinggal hanyalah di pergelangan tangan kanan sahaja… kalu nak berzapin tu susah sikit la nak putar2 hahahahahahaha

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s