Kenapa perempuan tak boleh jadi pemimpin?


Aku mencadangkan Bandung sebagai destinasi percutian kepada seorang staf wanita, dalam pemikiran aku Bandung menawarkan tempat-tempat yang cantik pada harga yang murah. Namun aku agak terkejut (sebab tak sangka) dengan respond staf tersebut beriringan nada kurang bersetuju dan kening berkerut, “Ada tempat shopping ke?”

Lalu aku terfikirkan satu teori (main-main je tau wahai umat perempuan :p ), kenapa perempuan tidak boleh memegang jawatan-jawatan penting negara seperti Perdana Menteri, Laksamana Armada, Panglima Tentera dan sebagainya.

Begini, bayangkan satu hari nanti jawatan-jawatan penting ini disandang semuanya oleh wanita. Pengganas yang ingin merampas Malaysia tidak perlu menawan atau mengebom pusat pemerintahan Putrajaya, pengkalan tentera, empangan hidroelektrik atau apa sahaja… tetapi satu tempat ni je yang akan membuatkan penyandang-penyandang jawatan penting ini ketaq lutut lalu sanggup menyerah kalah asalkan lokasi-lokasi strategik ini tidak ditawan apatah lagi dibom. Lokasi tersebut ialaaaaaaaaaaah:-

SHOPPING MALL(S) ALL OVER MALAYSIA!!!

Hehehe, gurau tau!

*Untuk menahan diri selama dua tahun berturut-turut demi prioriti terhadap keluarga dan kerjaya daripada menjejakkan kaki ke SOGO, aku anggap ini satu pencapaian yang mengispirasikan! Tahniah kepada akak ipar aku, secara rasminya anda terkeluar dari kategori di atas seterusnya layak dicalonkan untuk apa-apa jawatan penting negara! 🙂 Semoga pengorbanan anda demi keluarga akan dilimpahkan kemurahan rezeki nan bertimpa-timpa, terlalu murah sampai boleh beli SOGO terus!! Yeaay!!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s