Ramadhan is coming


Sejak minggu lepas
Iklan kedai perabot dalam paper dah ada gambar ketupat
Iklan kereta baru dah ada promosi pakej Raya

Hmmm
kita nampak sangat bersedia untuk Raya
raya jadi titik perbelanjaan tertinggi dalam setahun bajet peribadi mahupun keluarga

Puasa yang sepatutnya menjadi medan kita servis sistem penghadaman selama sebulan
tapi sebaliknya berlaku, kita belasah perut kita sampai lunyai
selagi ade masa lapang selepas berbuka
selagi tu kita mencari makanan untuk disumbat
puasa yang sepatutnya perbelanjaan makanan akan berkurang tidak berlaku
bukan sahaja bertambah-tambah
malah kadang-kadang membazir
setiap pagi sahur, membuang kuih-muih yang tak terusik pada berbuka puasa sebelumnya ke dalam tong sampah
esok; buat lagi, lusa; buat lagi… sampai la habis puasa…😦

jom…
berpuasa seadanya
beraya seadanya

1 Ramdhan 1430H = 22hb Ogos 2009
lagi 44 hari tau!

*Aku ade puasa yang tak berganti lagi sebab denggi tahun lepas
** Aku try paste widget Ramadhan countdown kat wordpress ni tapi tak keluar, korang try la letak kat blog korang, utk diri sendiri dan pembaca. WordPress ni tak mesra coding luar le, bosan, blogspot bleh kot.

One thought on “Ramadhan is coming

  1. salam🙂

    lamanya x update blog ye Alang.

    saya sgt bdebar mnunggu ramadhan ini.. dan sgt kecewa ramadhan tahun lepas masih belum berganti. kalau ALONG dah lama saya kena ikat gan rantai besi kat leher..

    ~ masih belum bkesempatan .. dan tidak mampu.. adoyaiiiii ~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s